Blog

Tips voor het kiezen van een nieuwe smartphone

Is het binnenkort tijd voor jou om een nieuwe telefoon uit te kiezen? Het kiezen van een smartphone is niet altijd even makkelijk. Elk jaar komen er weer tal van nieuwe modellen bij van verschillende merken. De ene smartphone is de andere niet en het ligt heel erg aan wat jouw behoeftes zijn. Hier deel ik een aantal tips waar je op kunt letten bij het kiezen van een nieuwe smartphone:

Wat is je budget

De prijzen van smartphones kunnen enorm verschillen van elkaar. Zo heb je al een simpel instapmodel voor nog geen €200 met vrijwel alle basis features. Maar de prijzen kunnen oplopen tot over de €1000 (denk aan de nieuwste iPhones). De een heeft dit graag over voor een mooie gloednieuwe smartphone, de ander moet er bijna van hyperventileren. Het ligt er dus echt aan wat jouw persoonlijke budget is en hoeveel jij aan een telefoon wilt uitgeven.

Welke functies zijn voor jou belangrijk

Het is belangrijk dat je van tevoren weet wat je wensen zijn van een smartphone. Zo kun je voor jezelf al gemakkelijker 't kaf van 't koren scheiden. Is het maken van topkwaliteit foto's en video's het allerbelangrijkste? Dan moet je dus kijken naar het aantal megapixels van de camera. Moet de smartphone gemakkelijk in je broekzak passen, of heb je graag een groter scherm om op te kunnen werken? Is voor jouw ontwerp of het type besturingssysteem belangrijker? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kunt stellen om de zoektocht naar de perfecte smartphone-match makkelijker te maken.

Android VS iOS

Een vraag die je jezelf moet stellen voordat je een nieuwe smartphone kiest is natuurlijk: welk besturingssysteem heeft jouw voorkeur? De twee meest gebruikte besturingssystemen en grote concurrenten van elkaar zijn natuurlijk Android en iOS. Android gebruikers kunnen vaak moeilijk met iOS overweg en andersom geldt hetzelfde. Hierdoor blijven de meeste mensen vaak bij hun oude vertrouwde besturingssysteem, omdat het "teveel tijd en moeite" kost om een nieuw besturingssysteem uit te proberen. Het besturingssysteem van iOS staat bekend als de meest gebruiksvriendelijke, een besturingssysteem dat je snel door hebt. Android is wat ingewikkelder en vergt wat oefening, maar biedt meer vrijheden dan iOS. Verder heb je nog het besturingssysteem van Windows, maar die kan qua populariteit maar moeilijk tippen aan het massa gebruik van iOS en Android.

Telefoons vergelijken

Stel, je hebt besloten om voor een Android te gaan. Dat is mooi, want dat maakt je zoektocht naar een nieuwe smartphone al een stuk makkelijker. De vraag is dan natuurlijk voor welk Android toestel je wilt gaan. De populairste Android telefoons tegenwoordig zijn van Samsung, met name de Galaxy lijn. Als je hebt besloten dat je nieuwe telefoon een Samsung toestel wordt, dan kun je Samsung telefoons vergelijken. Dit kan eenvoudig online. Neem de tijd in je onderzoek, dan weet je zeker dat jij straks de perfecte smartphone voor jou in je handen hebt!

Schreibe einen Kommentar